SERVEI D´ENDOCRINOLOGIA I NUTRICIÓ

Dieta per la intolerància al gluten

Aliments amb gluten que no s´han de consumir:

  • Pa i farines de blat, sègol, ordi, civada i Kamut.
  • Pastisseria.
  • Galetes, pa de pessic, brioxeria…
  • Pastes alimentàries(macarrons, fideus…), sèmola de blat.
  • Productes arrebossats.
  • Flams i cremes ( de sobre o preparades )
  • Gelats.
  • Qualsevol tipus d´aliment envasat o manufacturat que contingui les farines anteriorment esmentades (sopes de sobre, salses,…).
  • Xocolates.
  • Infusions y begudes preparades amb cereals: malta, cervesa, etc.
  • Cereals per a l’esmorzar.
  • Succedanis del cafè
  • Seitan

Aliments que poden contenir gluten:

  • Embotits i pernil dolç
  • Formatges
  • Patés
  • Conserves
  • Caramels i dolços. Torró i massapà
  • Cafè i té en pols instantanis
  • Iogurt de fruita, cereals
  • Salsitxes
  • ...

Aliments sense gluten que es poden consumir lliurement

  • Llet i derivats.
  • Maizena.
  • Carn, peix i marisc, ous
  • Verdures i fruites.
  • Arròs, tapioca, blat de moro, soja, quinoa, sorgo, mill, sajol.
  • Llenties, cigrons i mongetes seques.
  • Fruites seques natural, sense torrar
  • Sucre, mel.
  • Oli, sal, vinagre.
  • Margarina.
  • Vi
  • Llevats sense gluten.
  • Espècies i herbes aromàtiques.
  • Cacau pur.
  • Cafè natural, infusions : te, camamilla, poniol...
  • Begudes carbòniques

Per a més informació, contacteu amb el Servei de Dietètica (prèvia hora concertada): Elena Guedea, Pia Güell i Marta Jansana. Per demanar hora, truqueu al 93 5656000

Captura de pantalla 2020-08-19 a las 8.38.44Captura de pantalla 2020-08-19 a las 8.38.44