SERVEI D´ENDOCRINOLOGIA I NUTRICIÓ
Dieta per la intolerància al gluten
Aliments amb gluten que no s´han de consumir:
- Pa i farines de blat, sègol, ordi, civada i Kamut.
- Pastisseria.
- Galetes, pa de pessic, brioxeria…
- Pastes alimentàries(macarrons, fideus…), sèmola de blat.
- Productes arrebossats.
- Flams i cremes ( de sobre o preparades )
- Gelats.
- Qualsevol tipus d´aliment envasat o manufacturat que contingui les farines anteriorment esmentades (sopes de sobre, salses,…).
- Xocolates.
- Infusions y begudes preparades amb cereals: malta, cervesa, etc.
- Cereals per a l’esmorzar.
- Succedanis del cafè
- Seitan
Aliments que poden contenir gluten:
- Embotits i pernil dolç
- Formatges
- Patés
- Conserves
- Caramels i dolços. Torró i massapà
- Cafè i té en pols instantanis
- Iogurt de fruita, cereals
- Salsitxes
- ...
Aliments sense gluten que es poden consumir lliurement
- Llet i derivats.
- Maizena.
- Carn, peix i marisc, ous
- Verdures i fruites.
- Arròs, tapioca, blat de moro, soja, quinoa, sorgo, mill, sajol.
- Llenties, cigrons i mongetes seques.
- Fruites seques natural, sense torrar
- Sucre, mel.
- Oli, sal, vinagre.
- Margarina.
- Vi
- Llevats sense gluten.
- Espècies i herbes aromàtiques.
- Cacau pur.
- Cafè natural, infusions : te, camamilla, poniol...
- Begudes carbòniques
Per a més informació, contacteu amb el Servei de Dietètica (prèvia hora concertada): Elena Guedea, Pia Güell i Marta Jansana. Per demanar hora, truqueu al 93 5656000
Fitxers disponibles
Hospital Universitari General de Catalunya - Grupo Quirónsalud
C/ Pedro i Pons, 1
08190 Sant Cugat del Vallés Barcelona
© 2024 Quirónsalud - Tots els drets reservats