Recomanacions per una dieta hiposòdica
Aliments prohibits:
- Aigua mineral amb gas (Vichy)
- Sal de cuina
- Preparats comercials: sopes de sobre, purés de patata instantanis, concentrats de brou, etc..
- Menjars precuinats: lasanya, croquetes, etc...
- Salses comercials: mostassa, quètxup, salsa de soja...
- Congelats
- Conserves en general
- Mantega, margarina, llard
- Olives
- Aperitius; Xips, cornes, etc...
- Fruita seca salada.
- Pa i biscotes
- Formatges
- Carns i peixos fumats y salats.
- Xarcuteria en general (inclòs pernil dolç).)
- Pastisseria i brioxeria
Aliments permesos:
- Aigua, sifó, gasosa.
- Llet, iogurt, quallada, mató i formatge de Burgos sense sal.
- Carns, peixos, ous.
- Pernil dolç baix en sal.
- Llegum, patata, pasta, arròs, pèsols i faves.
- Fruita
- Verdura
- Oli d´oliva
- Pa i biscotes sense sal
- Sucre, mel, melmelada i pastisseria casolana.
Condiments substitutius de la sal:
- Canyella
- Fonoll
- Julivert
- All
- Menta
- Pebre blanc i negre
- Vainilla
- Clau
- Comí
- Farigola
- Llorer
- Nou moscada
- Estragó
- Romaní
- Orenga
- Pebre vermell
Per a mésinformació,contacteuambel Serveide Dietètica(prèviahoraconcertada): ElenaGuedea, PiaGüell, Ana CanalesiMartaJansana.
Perdemanar hora,truqueu al93 5656000
Enlace a vídeo
https://drive.google.com/file/d/1HoZG6sHwrs1zUSc-CIYFTNYmvUma30Z6/view?usp=sharing
Enlace a consejos Cardiología
Enlace a Hipertensión arterial HTA
Fitxers disponibles
Hospital Universitari General de Catalunya - Grupo Quirónsalud
C/ Pedro i Pons, 1
08190 Sant Cugat del Vallés Barcelona
© 2024 Quirónsalud - Tots els drets reservats