Alimentació i colesterol
Aliments prohibits:
▪ Carns grasses tipus: porc, xai, bou, la pell del pollastre, ànec i oca.
▪ Embotits, patés, i xarcuteria en general.
▪ Menuts (cervells, ronyons, fetge,etc...).
▪ Consum excessiu d´ous (màxim 2 a la setmana).
▪ Productes làctics sencers.
▪ Formatges (inclosos els formatges descremats).
▪ Xocolata.
▪ Mantega, nata, crema de llet, margarina.
▪ Pastisseria i brioxeria en general, incloses galetes, magdalenes, etc...
▪ Pa de motlle industrial.
▪ Gelats.
▪ Flam, crema, petit suisse, etc...
▪ Plats precuinats (canalons, lasanya, sopes de sobre, croquetes....).
▪ Aperitius tipus chips, cotnes, etc.…
▪ Salses comercials (holandesa, maionesa, tàrtara, etc...).
▪ Marisc, calamar, sèpia i pop
Recomanacions:
▪ Augmentar el consum de fibra alimentària, llegums, amanides i verdures en general. S'aconsellen els productes integrals i la fruita amb pell si la peça ho permet
▪ Per fregir, cuinar i amanir utilitzar preferentment oli d'oliva. També es poden utilitzar olis de gira-sol o blat de moro. Només cal restringir la quantitat d'oli en cas d'obesitat o sobrepès.
▪ És recomanable menjar diàriament peix blanc (lluç, llenguado, rap, etc ...) o blau (sardines, salmó, tonyina, verat, anxoves, etc...).
▪ Es permet menjar carn tres o quatre vegades a la setmana (pollastre sense pell, gall dindi, conill, vedella). En la resta dels àpats s’haurà de menjar peix.
▪ Els productes làctics seran descremats: llet , iogurt.
▪ S’aconsella que els caldos siguin de verdura i pollastre sense pell i, una vegada freds, desgreixar- Los.
Per a més informació, contacteu amb el Servei de Dietètica (prèvia hora concertada): Elena Guedea, Pia Güell,Ana Canales i Marta Jansana. Per demanar hora, truqueu al 93 5656000
Fitxers disponibles
Hospital Universitari General de Catalunya - Grupo Quirónsalud
C/ Pedro i Pons, 1
08190 Sant Cugat del Vallés Barcelona
© 2024 Quirónsalud - Tots els drets reservats