QUIRON_SALUD_PAS_LOGOTIPOQUIRON_SALUD_PAS_LOGOTIPOVolem millorar la salut de les persones, per això promovem una alimentació saludable, conscient i sostenible als nostres hospitals.



IVÁN CERDEÑO Xef amb dues estrelles Michelin i tres "Soles" Repsol


Menjar que té cura de tu

Una alimentació de qualitat és vital per sentir-se millor i accelerar el procés de recuperació dels nostres pacients.


El nostre compromís:

compromiso Programa Alimentación Saludablecompromiso Programa Alimentación Saludable

  • Incorporem plats pensats per sentir-se millor, elaborats amb ingredients que respecten la temporalitat, frescos i de qualitat.
  • Millorem l’eficiència i la gestió dels recursos, els proveïdors i els professionals que ho fan possible.
  • Ara, als nostres centres, gaudim de més varietat, ingredients naturals i plats plens de sabor i nutrients.
  • A més dels pacients, els empleats i visitants poden gaudir del Programa d’Alimentació Saludable ja que és present en totes les fases del circuit d’alimentació, així com en vending i cafeteria

El nostre Programa d’Alimentació Saludable:

  • Renovem tots els menús i plats individuals que s’elaboren a les nostres cuines, a través de noves receptes més saludables dissenyades pel xef Iván Cerdeño.
  • Millorem el sistema de transport, conservació i presentació dels àpats (nous carros calents, safates i vaixella).
  • Fem servir producte de proximitat, millorant així la sostenibilitat.
  • Incorporem noves solucions i formats d’alimentació, com el plat Harvard al sopar o els berenars take away.
  • Ens valem d’eines digitals per millorar l’experiència al circuit d’alimentació.

En col·laboració amb Iván Cerdeño

El Programa d’Alimentació Saludable compta amb el reconegut xef amb dues estrelles Michelin i tres Soles Repsol, que ha dissenyat més de 100 receptes exclusives amb ingredients saludables:

  • Receptes basals tardor/hivern.
  • Receptes basals primavera/estiu.
  • Adaptació de receptes a dietes restrictives.
  • Plats saludables per a cafeteria.
  • Entrepans saludables.


Preguntes freqüents


Com afecten les dietes restrictives els nous menús saludables?

Evidentment, s'han fet sota les mateixes premisses, tot i que és cert que la limitació de l'ús d'ingredients dificulta la proposta gastronòmica. El que sí que hem intentat dins de les limitacions és millorar el sabor dels plats a través de l'ús d'herbes aromàtiques i espècies. Tots els nostres xefs han rebut un curs de formació en aquesta línia.


Els menús i els berenars estan disponibles també per a acompanyants?

Sí, aquells acompanyants de pacients ingressats que romanguin al centre durant dies complets podran gaudir també de les noves mesures implementades, previ pagament.


Com es pot gaudir dels berenars take away?

Els berenars en format take away es lliuren juntament amb el menú de dinar per consumir-lo al llarg de la tarda en funció de les preferències de cada persona.


Cada quant de temps canvien els plats del menú?

Els plats del menú de pensió completa (comptant dinar amb menú complet i sopar amb plat Harvard) roten cada 8 dies per oferir una millor varietat d'opcions.


Hi ha opcions vegetarianes o veganes?

Sí, és clar.


En què consisteix el plat Harvard?

El plat Harvard consisteix en un únic plat compost per aproximadament un 50% de verdures, hortalisses i fruites, un 25% de proteïnes i un 25% d'hidrats de carboni. D'aquesta manera, es garanteix una aportació completa de nutrients en un format còmode i equilibrat.


Quins són els horaris de dinars i sopars?

Amb petites variacions segons els hospitals:

  • Esmorzar: 9:00h
  • Dinar: 13:00h
  • Berenar: a molts hospitals es lliura juntament amb el dinar
  • Sopar: 21:00h

Puc rebre informació nutricional detallada sobre els aliments al menú?

Sí, a la SmartRoom o al telèfon intel·ligent a través del Portal del Pacient tindrà aquesta informació disponible, a més d'una altra informació complementària que pot ser del seu interès.