Consells per a unadietade protecciógàstrica
Aliments desaconsellats
- Carns grasses(porc, xai)
- Menuts
- Embotitsgrassos
- Peixosblaus(tonyina, sardina...)
- Marisc.
- Lletsencera, formatges, mantegainata
- Cereals, productes integrals
- Verduresflatulentes(carxofa, col,coliflor...), verdurescrues(cogombre, pebrot,ceba, enciam...)
- Fruitaverda, amb pell,fibrosa o àcida
- Fruitssecs(ametlla, nous, avellanes...)
- Olives
- Xocolata, cacau i cafè
- Pastissos, brioixeria, crema i flam
- Espècies: mostassa, pebre i picants
- Fregits i arrebossats
- Begudes alcohòliques
- Begudes amb gas
Alimentspermesos
- Carnsmagres: vedella, pollastre, gall dindi, conill
- Embotits magres: pernil dolç, pit degall dindi, pernil país i pernil ibèric
- Peix blanc
- Ous: passats per aigua o truita
- Lletdescremada, iogurt descremat i formatges frescos o mató
- Verdures: bullides, al vapor o purés, crues segons tolerància
- Caldos desgreixats
- Fruita madura o cuita
- Patata, pa, arròs, pastes i llegums segons tolerància
- Oli d'oliva
- Herbesaromàtiques
Consellsa seguir
- Mastegar bé els aliments per afavorir la seva digestió
- Evitar menjars copiosos i abundants. S 'aconsella fer de 4 a 5 àpat sal dia
- Elaboracions suaus tipus forn,vapor, bullit, planxa
Per a més informació, contacteu amb el Servei de Dietètica (prèvia hora concertada): Elena Guedea, Pia Güell, Ana Canales i Marta Jansana. Per demanar hora, truqueu al 93 5656000
Fitxers disponibles
Hospital Universitari General de Catalunya - Grupo Quirónsalud
C/ Pedro i Pons, 1
08190 Sant Cugat del Vallés Barcelona
© 2024 Quirónsalud - Tots els drets reservats