Alimentació i hipertrigliceridèmia
Aliments prohibits:
▪ Sucre, mel, caramels, etc...
▪ Melmelada i confitura (incloses de règim).
▪ Pastisseria, brioxeria, galetes, etc…
▪ Flam, crema, petit suisse, etc...
▪ Iogurts amb fruites o iogurts líquids, iogurts ensucrats.
▪ Xocolata.
▪ Gelats, granissat, orxata, batuts...
▪ Llet condensada i llet d'ametlles.
▪ Begudes ensucrades: Coca-cola, fanta, bitter, tònica, trinaranjus...
▪ Fruita en almívar.
▪ Sucs de fruita (naturals i comercials.)
▪ Fruita seca: panses, prunes, orellanes, dàtils, figues.
▪ Fruites riques en sucre: plàtan, raïm, figues, cireres, nespres, caqui, xirimoia.
▪ Begudes alcohòliques: vi, cervesa amb i sense alcohol i destil·lades.
Aliments limitats:
▪ Fruita: S’aconsella no excedir dels 200gr diaris, evitant les fruites riques en sucre ja esmentades.
▪ Fècula: Arròs, pasta, llegum, patata, pèsols. No excedir els 250gr (peso en cuit) en cada àpat.
▪ Llet: Màxim 1 got (200cc) al dia, o 2 iogurts naturals al dia.
Recomanacions:
▪ Verdures: Son de lliure consum. S’aconsella incloure-les diàriament en els àpats principals.
▪ Aliments proteics:
Carns: Preferentment magres (vedella, pollastre, gall dindi, conill).
Peix: 3-4 vegades a la setmana, tant blanc com blau.
Ou: Màxim 3-4 per setmana.
Formatges i embotits: Preferentment magres.
▪ Greixos: S’aconsella utilitzar oli d´ oliva per cuinar i amanir.
▪ Fruita seca: Ametlles, nous, avellanes. Es poden consumir diàriament. Si hi ha sobrepès o obesitat, prendre-la amb moderació (20gr/dia).
▪ Begudes permeses: Aigua amb gas o sense, gasosa, begudes light, cafè, infusions.
Es poden utilitzar edulcorants artificials: aspartam, sacarina .....
Per a més informació, contacteu amb el Servei de Dietètica (prèvia hora concertada): Elena Guedea, Pia Güell i Marta Jansana. Per demanar hora, truqueu al 93 56 56000
Hospital Universitari General de Catalunya - Grupo Quirónsalud
C/ Pedro i Pons, 1
08190 Sant Cugat del Vallés Barcelona
© 2024 Quirónsalud - Tots els drets reservats