Alimentació i hipertrigliceridèmia

Aliments prohibits:

▪ Sucre, mel, caramels, etc...

▪ Melmelada i confitura (incloses de règim).

Pastisseria, brioxeria, galetes, etc…

Flam, crema, petit suisse, etc...

Iogurts amb fruites o iogurts líquids, iogurts ensucrats.

▪ Xocolata.

Gelats, granissat, orxata, batuts...

Llet condensada i llet d'ametlles.

Begudes ensucrades: Coca-cola, fanta, bitter, tònica, trinaranjus...

▪ Fruita en almívar.

Sucs de fruita (naturals i comercials.)

Fruita seca: panses, prunes, orellanes, dàtils, figues.

Fruites riques en sucre: plàtan, raïm, figues, cireres, nespres, caqui, xirimoia.

Begudes alcohòliques: vi, cervesa amb i sense alcohol i destil·lades.


Aliments limitats:

Fruita: S’aconsella no excedir dels 200gr diaris, evitant les fruites riques en sucre ja esmentades.

Fècula: Arròs, pasta, llegum, patata, pèsols. No excedir els 250gr (peso en cuit) en cada àpat.

Llet: Màxim 1 got (200cc) al dia, o 2 iogurts naturals al dia.


Recomanacions:

Verdures: Son de lliure consum. S’aconsella incloure-les diàriament en els àpats principals.

Aliments proteics:


Carns: Preferentment magres (vedella, pollastre, gall dindi, conill).

Peix: 3-4 vegades a la setmana, tant blanc com blau.

Ou: Màxim 3-4 per setmana.

Formatges i embotits: Preferentment magres.

Greixos: S’aconsella utilitzar oli d´ oliva per cuinar i amanir.

Fruita seca: Ametlles, nous, avellanes. Es poden consumir diàriament. Si hi ha sobrepès o obesitat, prendre-la amb moderació (20gr/dia).

Begudes permeses: Aigua amb gas o sense, gasosa, begudes light, cafè, infusions.


Es poden utilitzar edulcorants artificials: aspartam, sacarina .....

Per a més informació, contacteu amb el Servei de Dietètica (prèvia hora concertada): Elena Guedea, Pia Güell i Marta Jansana. Per demanar hora, truqueu al 93 56 56000

Captura de pantalla 2020-08-19 a las 8.38.44Captura de pantalla 2020-08-19 a las 8.38.44