Consells per a pacients al·lèrgics a l´ou

S´han d´evitar els següents aliments: 

  • Dolços, merengues, gelats, batuts, turrons, flams, crèmes, caramels, llaminadures
  • Productes de pastisseria i bolleria: coques, pa de pessic, pastissos, magdalenes, galetes…
  • Pasta fullada, empanades, crestes ...
  • Algunes salses: maionesa, allioli, gelatines ...
  • Alguns cereals per esmorzar
  • Pastes a l'ou, aliments arrebossats o empanats.
  • Embotits, salsitxes, patés, "embotits" ...
  • Alguns cafès amb crema afegida, com "capuccinos".
  • Com a component d'altres aliments, pot estar etiquetat com:
    • Lecitina (tret que especifiqui "soja")

    • Albúmina
    •  Coagulant
    •  Emulsionant
    •  Globulina
    •  Livetina
    •  Ovomucoide
    • Ovoalbúmina
    • Ovolivetina
    • Vitelina
    •  E-161b (luteïna, pigment groc)
  • Vacunes que poden contenir proteïnes d'ou (consulti amb el seu especialista)
    • Triple vírica
    •  Xarampió
    •  Galteres
    •  Febre groga

Más información: www.scaic.cat