Idcsalud Hospital General de Catalunya i l’OMIQ inauguren les noves instal·lacions del Servei d’Oftalmologia
L’OMIQ (Oftalmologia Mèdica i Quirúrgica) ofereix als pacients una resposta integral emmarcada en un espai on es desenvolupa tota la activitat oftalmològica del centre
L’organització gira al voltant de les unitats funcionals de Retina, Glaucoma, Superfície Ocular i
Còrnia, Oculoplàstia, Oftalmologia Pediàtrica i Estrabismes
El sentit de la visió es un dels més valorats i la seva pèrdua o deteriorament crea un alt nivell
d’angoixa als malalts
Sant Cugat 2 d’octubre de 2014. Idcsalud Hospital General de Catalunya i l’OMIQ (Oftalmologia Mèdica i Quirúrgica) inauguren demà divendres 3 d’octubre a les 14 hores les noves instal·lacions del Servei d’Oftalmologia que aglutinen les diverses subespecialitats i amplien la cartera de serveis. L’acte d’inauguració estarà presidit per la Sra. Susanna Pellicer, tinent d’alcalde de Serveis a la Ciutadania de l’ajuntament de Sant Cugat pel Dr. Xavier Mate, director general d’idcsalud a Catalunya i la Dra. Mercè Guarro, directora general de l’OMIC. També contarà amb la participació i assistència del Sr. Raül Grangé, regidor de Serveis Socials, Sanitat, Joventut i Habitatge.
L’Institut d’Oftalmologia Mèdica i Quirúrgica, OMIQ, neix amb l’objectiu de donar resposta a les diferents necessitats del nostre entorn. Necessitats que giren al voltant d’oferir als pacients la millor, més eficient i més avançada Oftalmologia. Per això s’han unificat en un espai totes les activitats oftalmològiques, desenvolupant-ne noves, per tal d’oferir una resposta integral de l’especialitat. Tot això emmarcat en idcsalud Hospital General de Catalunya amb excel·lents professionals en cadascuna de les especialitats que permet, sempre que calgui, el continuum assistencial i el tractament global dels pacients.
L’OMIQ abasta des de l’àmbit assistencial en la seva faceta més preventiva, a través de les "revisions" en les que es poden detectar precoçment patologies que podrien dur a trastorns irreversibles o fins i tot a la ceguera, fins a la més especialitzada per al tractament de les diferents malalties de l’ull. L’OMIQ compte amb un equip de professionals altament qualificats i amb les últimes tecnologies tant diagnostiques com terapèutiques, que permet desplegar l’oftalmologia en la seva totalitat.
A l’OMIQ els professionals treballen dedicats majoritàriament a aquella subespecialitat en la que han estat formats més específicament, i l’organització gira al voltant de les unitats funcionals de Retina, Glaucoma, Superfície Ocular i Còrnia, Oculoplàstia, Oftalmologia Pediàtrica i Estrabismes. S’incorpora també en aquest àmbit la nova Unitat de Cirurgia Refractiva per donar resposta a la creixent demanda.
La subespecialitat de Retina està centrada en l’estudi de les malalties que comprenen aquesta part de l’ull i el seu tractament mèdic i quirúrgic. El Glaucoma abasta tot un grup de malalties que provoquen un dany progressiu del nervi òptic i si no és tractat a temps es pot perdre la visió completament. Superfície ocular i còrnia és una de les subespecialitats que ha comptat amb més innovacions tècniques de diagnòstic i cirurgia en els darrers. L’oculoplàstia és una subespecialitat de l'oftalmologia medicoquirúrgica que tracta les estructures facials que envolten l'ull com són les parpelles, vies lacrimals, òrbita. Amb l’Oftalmologia pediàtrica es diagnostiquen i tracten patologies pròpies de la infància, trastorns de motilitat ocular i alteracions del sistema nerviós central amb afectació oftalmològica. L’estrabisme, o pèrdua de paral·lelisme als ulls, si es detecta i tracta abans dels quatre anys el pronòstic és molt bo degut a la major plasticitat cerebral en els
nens petits.
La suma d’esforços i la il·lusió compartida han fet possible l’OMIQ com a projecte, i que professionals i pacients puguem disposar de la més amplia i innovadora tecnologia per arribar a l’excel·lència de la nostre especialitat. Des de l’OMIQ ja es treballa per a incorporar equipaments que el poden convertir en un dels primers centres del nostre país en utilitzar tecnologies làser d’última generació tant per a la cirurgia de la còrnia com de la cataracta i del cristal·lí.
A més, amb la creació de l’OMIQ s’ha portat a terme la integració de la unitat de recerca oftalmològica que a més de ser una eina que ens permet formar part de la pròpia innovació i ajuda i millora els clínics. La unitat de recerca actualment està implicada i col·laborant en diversos assaigs clínics tant de promotors externs com propis. L’excel·lent feina desenvolupada pel seu responsable funcional, Roger Herrero; l’alt nivell; la qualificació i la implicació dels investigadors han fet que la unitat gaudeixi en aquests moments del reconeixement internacional.
El pacient troba a l’OMIQ les últimes tecnologies, el coneixement, la qualificació professional, el treball en equip i el tracte humà amb els que aconseguirà el millor resultat per a la resolució de la seva patologia.
No es pot perdre de vista que el sentit de la visió es un dels més valorats i la seva pèrdua o deteriorament crea un alt nivell d’angoixa als malalts.
Sobre IDCsalud
El grup IDCsalud, líder a Espanya en prestació de serveis sanitaris, gestiona 29 centres hospitalaris en quatre comunitats autònomes i compta amb una plantilla de més de 9.500 professionals per desenvolupar la seva activitat. La tasca assistencial de IDCsalud cobreix totes les especialitats mèdiques, destacant en el diagnòstic i tractament de patologies cardiovasculars i oncològiques. Els centres que gestiona, en els quals s'han invertit més de 550 milions d'euros, disposen d'instal.lacions i equipaments per a diagnòstic i tractament amb tecnologia d'avantguarda.
L’acte tindrà lloc el pròxim 3 d’octubre a les 14:00 hores, a les noves instal·lacions del
Servei d’Oftalmologia.
Vestíbul d’accés a les Consultes Externes.