El president del Parlament clausura la XIV promoció del Màster Universitari en Gestió Sanitària d'UIC Barcelona
El solemne acte va comptar amb la lliçó inaugural de la Vicepresidenta Primera de la Junta de la Societat Espanyola de Directius de la Salut (SEDISA), Dulce Ramírez, i amb una taula d'experts de l'àmbit de la gestió sanitària, entre els quals hi havia el Dr. Joan Izquierdo, gerent de l'Hospital Universitari General de Catalunya
L'Aula Magna de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona) el divendres 27 de setembre va acollir la cerimònia de graduació de la XIV promoció del Màster Universitari en Gestió Sanitària, dirigit pel Dr. Boi Ruiz. L'esdeveniment, que va ser clausurat pel president del Parlament, Josep Rull, va reunir professionals de referència de l'àmbit de la gestió sanitària, autoritats institucionals i alumni del màster, així com els graduats, familiars i personal acadèmic de la Universitat.
La Dra. Esther Calbo, degana de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut va ser l'encarregada de donar la benvinguda institucional a tots els assistents, felicitant els recent graduats i les seves famílies, alhora que recordava el principal tret distintiu del màster, "la mirada afectiva-efectiva que us converteix en gestors amb la mirada posada a la persona i al pacient". Tot seguit, va cedir la paraula a Gloria Gálvez, Secretària d'Atenció Sanitària i Participació del departament de Sanitat de la Generalitat de Catalunya, que va destacar que la gestió sanitària no consisteix únicament a optimitzar recursos, sinó també a millorar la qualitat assistencial i promoure l'excel·lència a l'atenció sanitària. Després de les paraules, el Dr. Boi Ruiz, director del Màster Universitari en Gestió Sanitària d'UIC Barcelona i exconseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, va agrair l'assistència a l'acte a les diferents autoritats acadèmiques, institucionals i de l'entorn sanitari, donant pas a la conferència inaugural a càrrec de la Dra. Dulce Ramírez.
En la seva intervenció, la vicepresidenta primera de la Junta Directiva Nacional de la Societat Espanyola de Directius de la Salut (SEDISA), va compartir la seva experiència i reflexions sobre els desafiaments actuals del sector sanitari, i va recordar els ja alumni del màster que "gràcies a la professionalització dels directius, es podrà millorar el sistema sanitari del nostre país, ja que actualment no hi ha una formació especialitzada en aquest àmbit". Així mateix, Ramírez va convidar els alumni i els alumnes actuals del màster a millorar les seves competències, actituds i aptituds al llarg de tota la seva carrera professional mitjançant un programa de desenvolupament professional continu com el dissenyat per SEDISA.
Després de la conferència inaugural, va tenir lloc una taula rodona moderada per Ramón Cunillera, president de la Societat Catalana de Gestió Sanitària, i que va comptar com a ponents amb diversos alumni del màster vinculats actualment a hospitals i centres sanitaris, entre els quals hi havia Joan Izquierdo, gerent de l'Hospital Universitari General de Catalunya, Alejandra Pérez Restrepo, infermera supervisora de Pediatria i Neonatologia a l'Hospital Santa Creu i Sant Pau, Pablo Collera, cap del Servei de Cirurgia General i Digestiva de la Fundació Althaia, i Beatriz Galbas, directora d'Atenció a la Ciutadania a la Fundació Sanitària Mollet. Van compartir la seva experiència com a alumni del màster i com han pogut posar en pràctica el seu projecte de final de màster, destacant especialment com els coneixements teoricopràctics els van permetre des del primer dia posar-los en pràctica a la seva professió i evolucionar notablement per fer front als reptes als quals s'enfronta la gestió sanitària actualment a les seves àrees d'actuació.
Després de la taula rodona, el rector de la Universitat, Alfonso Méndiz, va agrair novament l'assistència de les diferents autoritats i va felicitar els ja alumni, recordant-los que, "com graduats recentment per UIC Barcelona, teniu el compromís d'humanitzar la transformació de la sanitat , exercint com a agents de canvi a la societat posant sempre en primer lloc el tracte humà i el pacient".
L'acte va culminar amb el lliurament de reconeixements i premis, entre els quals es va reconèixer especialment el Dr. Albert Balaguer, antic degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut d'UIC Barcelona i un dels impulsors del màster, així com els millors articles publicats a la prestigiosa revista News Medical Economics. Seguidament, la padrina de la promoció, la Dra. Carme Cabezas, antiga docent del màster, va dedicar unes emotives paraules als graduats, a qui va aconsellar que, com a gestors i directius sanitaris, és fonamental tenir present dos conceptes: "la importància del treball en equip, ja que desenvolupar el potencial de cada col·laborador aporta força a l'equip", i "mantenir l'esperança i la perseverança ja que això permetrà impulsar el canvi per millorar la salut i la qualitat de vida de les persones des dels llocs de gestió".
Posteriorment, es va dur a terme el lliurament de diplomes i beques als graduats, en què també va participar el Dr. Izquierdo, seguida d'unes paraules del representant dels ja alumni, que va agrair en nom dels seus companys, a familiars i professors, el suport rebut.
El Molt Honorable Sr. Josep Rull, president del Parlament de Catalunya, va ser l'encarregat de concloure l'acte felicitant els graduats recents i destacant que la humanització, el contacte personal i l'empatia són els trets que diferencien els bons professionals de la gestió de la salut. A més, va animar els graduats a pensar en gran, coneixent primer molt bé la seva àrea de treball per desenvolupar una gestió d'excel·lència des del sentit i el propòsit.
Amb aquest acte, el Màster Universitari de Gestió Sanitària de la UIC Barcelona, dirigit pel Dr. Boi Ruiz, exconseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, ha celebrat la 14a edició. Des de la seva creació el 2010, aquest màster professionalitzador, acreditat a l'Espai Europeu d'Educació pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esport del Govern d'Espanya i per l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU Catalunya), ha contribuït a formar nombrosos gestors i directius de tots els àmbits i nivells del sistema sanitari aportant a aquest camp el segell distintiu de la humanització i el model afectivoefectiu en la gestió sanitària d'UIC Barcelona.